Saturday, July 16, 2011

Batu Api : Comment Untuk Entry Marriage Troll

assalamualaikum

jantina yang common dengan . . .
aku barua pengikut setia yang akan selalu ke sini untuk membaca dan tertawa dengan apa yang sometime bagi aku sucks and rubbish..yang aku tulis ni tentang apa yang hangpa boleh bace dekat sini..

owner blog ni telah diserang dengan satu comment yang dasat panjangnye oleh insan yang bernama shazlin..

comel jer depa gadoh..

point first yang brader ni bidas lagi bagi aku dah jauh menyimpang dari ape yang si shazlin ni maksud kan..in fact banyak giler yang brader ni lost dalam ape yang dia cuba nak bidas balik tu..Lol..tapi aku tak salahkan brader tu jugak, maybe dia memang tak paham sebab bahasa yang digunakan oleh si shazlin ni dasat sangat or brader tu memang buat buat tak paham and dalam ketidak adaan point cuba berlagak cool untuk tetap membidas..


bile si shazlin tu cakap macam ni :-

"Ko nak expect pmpuan baik, pandai masak, pandai layan suami, pandai suma segala segi, then nak kasi hntaran kawin ciput je? Baik ko langgan mak nyah je. Nak murah sgt kn? Zzzz.."


brader ni pulak boleh cerita panjang panjang pasal mak nyah jer..come on dude, dalam banyak banyak yang si shazlin tu tulis takkan hang nampak word mak nyah tu jer?? macam mane pulak dengan perangai cerewet lelaki dalam memilih pasangan tapi kedekut mau keluar modal lebih sikit yang si shazlin tu cuba sampai kan dalam ayat dia??


mak nyah lembut lah, pakai tudung lah, ayu lah, what so ever lah..haiyaa brader, boleh kawin meyh sama itu mak nyah?? kalau kahwin pun nak ke mak nyah tu mintak wang hantaran seposen dua?? even kalau mak nyah tu tak mintak satu sen pun of course lah sebab mak nyah tu sedar diri dia bukan perempuan tulen..sedangkan nak ringan ringan dengan mak nyah tu pun dia mintak duit, ni kan pulak kahwin..Lol..


cuba hang kira berapa juta ratus ribu duit hang habis dalam setahun kalau enam kali seminggu hang langgan mak nyah tu?? sekali bayar miliki sampai mati pun lagi tak syukur ke macha, perempuan tulen lagi tu..




aku semakin tak paham bila brader tu memanipulasi situasi seolah olah si shazlin tu berkeras mengatakan sesuatu perkahwinan memerlukan wang hantaran yang tinggi melangit..bayangkan sampai si pengkomen pengkomen pun boleh tibai si shazlin tu seolah olah dia seorang perempuan materialistik yang mengharapkan wang hantaran melebihi harga sebiji lamborghini..


poor man, si shazlin tu cuma berharap sebagai seorang perempuan dia dapat rase dihargai or rase benar benar berharga bagi bakal suami dia..aku tak rase dia maksudkan sesebuah perkahwinan yang istemewa tu kene buat dekat istana crystal or bersanding dekat marikh..please open up your mind barua..she just want satu perkahwinan yang istemewa and yang dia boleh ingat sampailah dia dah nazak nanti..and you know what, you wouldn't need put a million or trilion RM for that..




"Tak ukur baju pada badan sendiri. Kalau orang tu jutawan, anak orang berada, dia mampu kot. Lantak pi la dia bersanding naik kereta kuda ke ape sebab benda-benda tu tak mendatangkan kemudaratan kat dia. So, dia still ada duit yang cukup untuk tampung bini and family dia. Got it what i mean?"


- Got got. Sure got. Sure got. So, as long dia ada cukup duit untuk tampung bini dan family dia, kiranya okay lah kan untuk berbelanja lebih. Then how the heck itu tak termasuk dalam kahwin empat? Kahwin empat kira berbelanja lebih la. Tapi as long dia boleh tampung ke empat-empat bini *Ehem* dia, then apa masalahnya? Kan? Got it what I mean? HEHE. -


aku bertambah tak paham..apa hal tetibe cerita seolah olah kahwin empat tu harus untuk semua lelaki dan semua perempuan anti pasal kahwin empat ni??.want to know what is the problem dear?? hang kene lah dapat izin isteri hang tu dulu kalau nak kahwin empat..kalau mengikut ayat si shazlin tu kenapa pulak isteri hang tak bagi kan?? biarlah aku jugak yang jawab..sebabnya dia sayang hang, cinta hang..sebab anak anak hang tak nak mak tiri..sebab hang boleh habiskan duit hang yang bersepah sepah tu untuk pergi mekah berjuta ratus ribu kali dengan family hang untuk menunaikan ape yang patut..you got what i mean?? sure you got sure you got!! Lol


untungnya lah badan


bile si shazlin tu cakap jer pasal tanggung jawab isteri terhadap suami dan sesebuah family, terus berterabur fatwa brader tu pasal bibik ape jadah tu semua..hallo brader, kalau Ali kahwin dengan Senah and dapat anak memanglah bibik dia yang nama Rosnah tu boleh tolong mengandung and melahirkan..apa daa macha, semua yang kahwin tu ada bibik ka macha??


dalam cerita brader tu make up pun boleh jadi problem hang tau?? now days, almost semua perempuan make up meyh, lelaki pun dah ramai make up..yang mane perempuan nampak huduh tu hang jangan lah pulak pi berjanji sehidup semati dengan dia kalau hang tak suka..apa yang susah?? mak andam sekarang ni bertauliah doe..tak ade yang susahnya, bukan bakal bini hang tu tak ada mata..kalau dia rasa mak andam tu make up tak lawa or nak pedajal dia sebab jealous macam yang hang kata tu, reject jer lah..tak payah bayar..hak pengguna kot..banyak bercerai sebab mak andam make up huh?? Lol


last but not least Mr Right..please, don't make me answer my very own question by my own..tugas seorang suami tu untuk menanggung dosa isterinya atau membimbing isterinya ke jalan yang di redhai?? salah isteri hang ke tak tutup aurat kalau dia memang tak dididik untuk melakukan itu and bile die dah kahwin dengan hang, hang pulak tak reti reti nak ajar dia?? memang islam menekankan supaya mengajar dan menasihati dengan kekerasan such as penggal kepala and all that huh??




percayalah, Sesungguhnya semulia-mulia perempuan itu ialah yang paling mudah urusan maharnya, setiap orang ada pendapat masing masing and perkahwinan itu satu anugerah dan sunnah..


caution : mak nyah takkan pernah dapat kalahkan perempuan tulen!! all of us should admit that..

25 comments:

eddy syrol said... [psychic talk]

ni kesti kes brader tu tak faham, perkahwinan tu bukan main2..sbb tu mahal HARGA perkahwinan tu tau.. (~_~)




SUMBANG MAMBANG

MEMBEBEL TIME

Puteri Nurul Syifa' said... [psychic talk]

nope , i think brader tu pk die cool . lol . n mybe dy anti pompuan kodd . n knape readers lain nak kutuk2 syazlin tu pulakkkk ? ohmaiii , SHES GREAT okayy sb dy letak kn diri die BERHARGA . SHES GOT PRICE . laki mmg akn kate cmtu sb sume laki sebole nye akn amik ksempatan so kate la knon nye ikot sunnah nabi pdhl fer their own good . i noe guys yg cmni .n kesian okay syazlin tu brader k mcm hine die je cakap yg die tanak kawen ngn syazlin (siap tayang name lg kalau blogger lain hormat tutp name tu . ni mmg saje na tayang na bg malu) the hell ? mcm org nak kawen ngn die . pfft* sesape pon tanak kalau kawen ngn laki tak hargai istri n byk plak komplen die . oh plis jgn kate pompuan mcm2 . maruah pmpuan nabi sndr letak tggi tau . knape nak rendah2 kn kaum pompuan mcm tak hormat dorg ? think about it . joke is joke but agak2 lah pon -.-

shida said... [psychic talk]

ho3...gud u girl..bidas balik apa yang dia post..shida pon teringin nk bidas tp malas..ha3...
jmput sggah blog shida..tq
http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/kenapa-kita-pelupa-sambungan-entry-8.html

lea said... [psychic talk]

love ur post..mr.k should read this! He such a jerk..bfore this i respect dia.but now..not anymore..

nOobieStesT said... [psychic talk]

@eddy syrol

ngat macam main kahwin kahwin kechik kechik dulu kot

nOobieStesT said... [psychic talk]

@Puteri Nurul Syifa'

aha..u got the point puteri..

nOobieStesT said... [psychic talk]

@shida

Lol, aku laki..sure snggh btw

Namee Roslan said... [psychic talk]

perkahwinan adalah sesuatu yang serius. bg aku..wang hantaran tu mmg perlu ada. yelah, kau nk kawen dgn anak pmpuan org..xkan kau nk expect keluarga pmpuan tu kuarkan smua belanja. TAPI...pihak prmpuan pn perlu lah memahami dan tgk keadaan.

yelah, bakal suami kau kerja apa? kalau kerani..kau nk mintak hnatarn 10k?? aku rasa mmg byk lah kerani hutang bank. n hutang keliling pinggang.

mmg trend skang ni duit hantaran..10k. itu paling minima lah. tp bg aku...kena depends on pekerjaan laki tu gak.

kalau kau tak boleh terima wang hantaran yg ciput...gi lah tinggal kan laki tu n cari laki yg boleh bagi 10k ke 15k ke...

kerja guard..nk minta 10k? mmg tak dapat lah.

azlanmatt said... [psychic talk]

zaman dulu n skang amat berbeza... dulu smua brg murah... skang nih dh mlambung tinggi..berbelanja dlm soal perkahwinan bergantung kpd induvidu itu sendiri... mahal dan murah itu adalah haknya...so.. bg pihak lelaki haruslah bersedia dlm wang ringgit bila anda sudah bersedia menamatkan zaman bujang...

aslann said... [psychic talk]

ahaa aku xpernah bace blog Mr.K tu.

nOobieStesT said... [psychic talk]

@aslann

aha..terbahek

eQuRlz said... [psychic talk]

tu la.. perkahwinan bkn utk sehari dua, tetapi utk seumur hidup.. jgn lah nk berkira sgt ttg wang hantaran tu..

klu cm nak beli kereta ke, handphone canggih ke, xberkira plak.. sdangkan bnda2 mcm tu bkn ssuatu yg istimewa, sbb org lain pn blh beli benda yg sama yg mcm kita beli tu..

tetapi kalau isteri??hanya lelaki tu jer yg blh memiliki isteri tu, mana blh share dgn lelaki lain kan.. sbb isteri hanya blh mempunyai seorg suami. So hargai lah isteri tu sbb dia dah menyerahkan seluruh hidup dia untuk seorg suami..

simanis said... [psychic talk]

I LIKE!
Salam kenal...

I do I need Iman said... [psychic talk]

ala mcm ktggln zmn jgk la. mne mr k tue. hihi sbb busy. so sorry ;)

but nice komen ;)

Farierahasanz said... [psychic talk]

isy3. . mcm tu pun ade.???

thumbs up to dat gurl . .=)

Puteri Nurul Syifa' said... [psychic talk]

@lea , YES , DULU I SUKE GILAA OKAYY BACE ENTRI DIE , NOW MMG RASE MCM HILANG RESPECT KT DIE . pfft* tak menat nak singgah blog die . die tak bace kod . kalau die bace pon komen yg bkn mnyebelahi die , die delete jea .

nOobieStesT said... [psychic talk]

@simanis

tq2..salam kenal jugak

nOobieStesT said... [psychic talk]

@Puteri Nurul Syifa'

noob pnye die dah delete pom..aha..

nOobieStesT said... [psychic talk]

@Farierahasanz

trofi for that gurl

I said... [psychic talk]

Yessss!!! I really agree wif u gurl!!!
I da bce entry Mr.K n OMG point die menunjukkn kebodohan die, x b'ilmu lgsg. I wonder dienye qualification of knowledge thp mane..
Da la x m'jwb soalan, pastu belit pulak dgn bende yg x penting.. very kesian u know.
Plg kesian dgn gurl2 yg menyebelahi die.. xkn r korg xleh pk, korg sdri pon ckp korg xnk hantaran mhl2, As a girl yg menyokong shazlin n u pon xkn letk hantaran lamborghini kot.. ktrg x bodo ok.. Shazlin sdri da highlite yg she is not MATERIALISTIC but REALISTIC..ke Mr.K xfm mksd REALISTIC di sini? tgk kamus k.. hehe

shida said... [psychic talk]

omg omg
ingtkn kamu pompuan..wakakakaka
sowi bro...:P

usher said... [psychic talk]

salam ukhuwah
perh, lawan balik post mr k(sorry if salah org). Ianya bergantung kepada persetujuan kedua-dua belah pihak(lelaki n perempuan) tu sendiri dan pandai pandai la runding.
I like ur writting

nOobieStesT said... [psychic talk]

@shida

aha..no biggie

haikalblank said... [psychic talk]

hahahaha barulah aku ada masa bukak the other k tuh...hik3...

dia memang menjangka ramai panas bontot...keh3...gua taw tuh.

Azim said... [psychic talk]

hey,, bro..thumbs up!! i really really very very like u. tak sangka lelaki yang akan bidas si brder k nih.kahkahkah..masa mula-mula aku baca entry ni aku ingt kau pompuan , rupenye lelaki ? ..aku rase kan pompuan2 yang sokong mr.k tu tak guna otak dia tuk berfikir kot.ye lah.si brader k tu jatuhkan martabat perempuan depa duk sokong.what the fuuu..tak pon depa tak nak nanti mr.k tu buat satu lagi entry kalau dorang bidas kate si k tuh.haha memang betul pon ko cakap.si K tu merepek merapu meraban je dengan entah ape benda tah.dah lah tu dia mana berani nak komen sini aku tengok..cakap main lepas doe dia tu.bajet bagus...troll yang dia buat sumpah sucks~ ayat yang dia bagi langsung tak kena doe. nampak sangt dia nak kawin murah.kawin murah dengan maknyah lah.pe susah.tu pon kalau maknyah tu nak bagi murah lah..aku rase tak kan kot...weyh, mr .K bace lah komen aku yang ni.troll nak kasi ko butthurt..hakhakhak...

btw, to penulis blog ni, again thums up bro..dulu aku suka layan blog si k tu, skang dah tak pandang langsung kott.haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...